parakvadvslat

Uskoro igralište za osobe sa invaliditetom

SITUACIJA e58e4132ce8de43eeb5a508d52541b3b XL kocka586 SketchUp 5

 

  Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara "Parakvad VŠ" uz podršku Grada Vršca, Hotela “Srbija” i porodice Mohan organizovalo je donatorski ručak za izgradnju igrališta za decu sa invaliditetom u Vršcu. Učešće na donatorskom ručku uzele su brojne vršačke firme, od kojih su mnoge uplatile određena sredstva i pre samog događaja.

 

  Zaključno sa jučerašnjim danom ukupno je prikupljeno oko 1.325.000,00 dinara. Mi se zahvaljujemo svima koji su prepoznali važnost ove akcije i uplatili novac kako bismo svi zajedno omogućili da se izgradi igralište za decu sa invaliditetom. Ovo je mala stvar za nas učesnike, a velika stvar za buduće korisnike. Takođe zahvaljujemo se i Gradu, koji je podržao ovu našu ideju, hotelu "Srbija" koji nam je izašao u susret i obezbedio prostor na otvorenom u okviru svoje parcele u centru grada i porodici Mohan.

 

 

  Grad Vršac i naši donatori pokazali su svoju humanost i podršku osobama sa invaliditetom. Ako bude dobre volje, ova igrališta biće uskoro dostupna deci kojoj su i namenjena. 

 

  "Nadam se da će i u narednom periodu biti sličnih akcija. Pozivam sve Vrščane da budu zaista humani, a ne deklarativno, kaže član Gradskog veća Dejan Santrač."

 

  U Vršcu postoji više od 600 registrovanih osoba sa invaliditetom sa najtežim oblikom invalidnosti koji zavise od tuđe nege i pomoći, a ima ih i neregistrovanih od čega su značajan broj deca.

 

Neophodna sredstva po ponuđenoj projektnoj dokumentaciji ukupno iznose 25.000 evra.

 

Uplate se mogu izvršiti na : S.H.U.P.I.K "PARAKVAD VŠ", Bulevar Miloša Obilića 10, 26300 Vršac, Srbija, Banka Poštanska Štedionica A.D. Beograd Ž.R. 200-2741150101866-18, svrha uplate: Donatorski ručak za izgradnju igrališta osoba sa invaliditetom.

Vi ste ovde: Home Uskoro igralište za osobe sa invaliditetom