parakvadvslat

Svečano otvaranje igrališta za osobe sa invaliditetom "PARAKVAD VŠ" (video)

 DSC 1844 DSC 1771 

 U Vršcu je otvoreno novoizgrađeno igralište za osobe sa invaliditetom ali je namenjeno i za sve vršačke mališane. Tako se naš grad izdvaja kao redak koji ima ovakvo igralište. Igralište je smešteno u strogom centru grada, zahvaljujući menadžmentu Hotela Srbija koje je bez nadoknade ustupilo zemljište udruženju “PARAKVAD VŠ”. Sredstva su prikupljena na donatorskom ručku i humanitarnom koncertu u visini od 3.200.000,00 dinara.

DSC 1767 DSC 1764

  U Vršcu postoji više od 600 osoba sa invaliditetom koji zavise od tuđe nege i pomoći drugog lica, a ima ih i neregistrovanih od kojih je značajan broj deca.

Za decu sa invaliditetom ovo je novo mesto gde će moći da se okupljaju i druže. Postavljene sprave namenski su dizajnirane i atestirane za korisnike invalidskih kolica. Važno je što će osim njih, ovde boraviti i deca bez invaliditeta, pa će mališani moći da razvijaju socijalne veštine u zdravom okruženju.

  Zahvalnost dugujemo pre svega donatorima, koji su se odazvali u velikom broju ali i gradu Vršcu, koji je puno učinio da osobe sa invaliditetom u Vršcu žive kvalitetnije i bolje. Tu pre svega mislimo na specijalizovana kombi vozila sa hidrauličnim rampama za invalidska kolica, koja naše mališane odvoze u školu, na terapije, a sada će ih dovoziti i na igralište. Osim toga, grad je obezbedio lične pratioce koji će na njih paziti i na igralištu, tako da su roditelji u znatnoj meri rasterećeni.

DSC 1744 DSC 1734 copy

 Pored donatora, grada Vršca i Hotela Srbija, najveću podršku imali smo od naših Počasnih članova udruženja porodice Mohan. Oni su učestvovali kao donatori i u velikom delu sa udruženjem kao organizatori kompletne izgradnje igrališta.

  

NAŠI DONATORI IGRALIŠTA

  

FOTOGRAFIJE OTVARANJA IGRALIŠTA

 

 Svečano otvaranje igrališta pomogli su : Etno kuća Dinar, Mesara Baco, Podrum pića 10, Swisslion Takovo, Eskada Bar, Cafe BIMS 059, Max Cafe, MBV, Jelena Jovanov dekoracija balona, Dečiji hor “PEVAJMO SRCEM”, Dečiji hor “ZVONČIĆI”, Vršačka Afirmacija Umetnika VAU “ARS”, FIZIO, Badminton klub “FANATIK”, Taekwondo klub Vršac, Deltix Security, Zabavni centar “Zemlja čuda”, Kuća vina RAB,  Frizerski atelje Dragan, Centar Millennium, Foto Fuji Centar, Hotel Srbija.

 

Vi ste ovde: Home Svečano otvaranje igrališta za osobe sa invaliditetom "PARAKVAD VŠ" (video)