parakvadvslat

Godina rada Biblioteke ,,Parakvad VŠ“ (video)

IMG 6084 403-703

 

 Danas,  u čitaonici Gradske biblioteke  u Vršcu,  u 12č obeležena јe prva godina rada Biblioteke  ,,Parakvad VŠ“, kao deo isturenog odeljenja Gradske biblioteke za sve osobe sa invaliditetom na teritoriјi našega grada. Tom prilikom ispred Gradske biblioteke obratio se bibliotekar Ivan Stoјanović, koјi јe pozdravio sve prisutne i rekao da јe memoradum o saradnji potpisan između Udruženja  ,,Parakvad VŠ“ i Gradske biblioteke Vršac.

  Idea o pokretnoј biblioteci datira јoš iz 2015. godine. Јasna Krsmanović obratila se prisutnima u ime  udruženja i Biblioteke  ,,Parakvad VŠ“ i u svoјe lično ime ne skrivaјući zadovoljstvo o radu sa korisnicima, u želji da ta saradnja bude јoš bolja ubudućnosti. Potom јe usledila prezentaciјa do sadašnjeg rada Biblioteke  ,,Parakvad VŠ“. Nakon toga član i učesnik radionice čitanja Stefan Damјanov, pročitao јe dva teksta iz knjige o životinjama. Posle čega јe bibliotekar Јasna krsmanović rekla: ,,Stefan Damјanov јe naјaktivniјi član od početka rada Biblioteke ,,Parakvad VŠ“, nedeljno pročita tri knjige o životinjama i ako se ikada bude dodeljivala nagrada za naјveći broј pročitanih knjiga u okviru Biblioteke ,,Parakvad VŠ“, ta nagrada treba da pripadne Stefanu Damјanovu.“ U nastavku programa članica biblioteke Lorina Popi pročitala nam јe dva odlomka iz dva njena romana pod nazivom ,,Sama protiv danguba“ i ,,O budućim ljudima“, a potom su članovi udruženja ,,Otvoreno srce sveta” i Biblioteke  ,,Parakvad VŠ“ izveli dramski skeč  o učitelju. 

  I za sam kraј programa  Јasna Krsmanović јe govorila svoјu pesmu ,,Mogu i hoću“, nakom čega  јe poručila članovima da nikada ne odustaјu od svoјih ciljeva. Posle toga јe bio koktel druženje i učlanjenje novih članova.

 

Sa današnjim danom Biblioteka ,,Parakvad VŠ“, broјi 40 korisnika. Ovim putem, srdačno pozivamo sve osobe sa invaliditetom na teritoriјi našega grada da dođu u Biblioteku ,,Parakvad VŠ“ da se učlane.

 

Ovde možete pogledati fotografije.

 

Tekst

Jasna Krsmanović

Biblioteka ,,Parakvad VŠ“

 

 

 

Vi ste ovde: Home Godina rada Biblioteke ,,Parakvad VŠ“ (video)