parakvadvslat

Umetnica izumela invalidska kolica na autopogon kako bi mogla da nastupa pod vodom

     Su Ostin iz Devona izumela je invalidska kolica na autopogon, kako bi umetnički performans mogla da izvodi i pod vodom. Ona će ove nedelje izvoditi akrobacije u bazenu, u sklopu Kulturne Olimpijade u Londonu.Iako je od 1996. godine prikovana za kolica, Su Ostin uspešno izvodi umetničke performanse pod vodom. Zajedno sa timom stručnjaka, ona je konstruisala invalidska kolica na autopogon, koja omogućavaju korisniku da slobodno roni.
269998 kolica1 ff

     Umetnica je snimke svojih akrobacija objavila pod nazivom "Creating the Spectacle", kao deo Kulturne Olimpijade, u okviru Paraolimpijskih igara u Londonu. Ove nedelje, Su će nastupiti pred publikom u Velikoj Britaniji.
Specijalna kolica opremljena su vazdušnim jastucima koji omogućavaju plutanje, perajima i dvostrukim propelerom. Snimak prikazuje Su kako roni u sedećem položaju, obučena u haljinu cvetnog dezena.Mnogi ljudi su mi rekli da sam ih inspirisala i da bi voleli da isprobaju isto. Ovaj novi i uzbudljivi pronalazak naveo ih je da vide svet iz druge perspektive i prepuste se novim iskustvima - rekla je Su Ostin za "Dejli Mejl".

ZANIMLJIVA TAČKA NA KULTURNOJ OLIMPIJADI

Vi ste ovde: Home Umetnica izumela invalidska kolica na autopogon kako bi mogla da nastupa pod vodom