parakvadvslat

Obeležen Medjunarodni dan osoba sa invaliditetom i uručeno novo pomagalo

Gradska biblioteka Vršac, Udruženje “Parakvad VŠ” i biblioteka “Parakvad VŠ”, uz podršku grada Vršca povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom priređen je kulturno-umetnički program.

Takođe uručeno je 71. pomagalo akcije Sakupi humani čep našoj sugradjanki Fajki Gojkov. Imali smo priliku da uživamo u mini koncertu, u zvuku harmonike da gledamo predivne crteže i da čujemo odlomke iz romana i pojeziju koje su napisali naši članovi.

Тakođe smo čuli omiljene pesme dečijiljih pisaca Udruženje “Parakvad VŠ” i grad Vršac ukazali su na probleme osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Vršca. Događaju su prisustvovali članovi Udruženja, predstavnici grada Vršca Maja Ristić Lažetić, Tatjana Nikolić i mediji.

Prepreka je mnogo sa kojima se susreću osobe sa invaliditeom, ali moramo shvatiti da svi zajedno treba da se borimo da sve bude pristupačno svima i da jedino zajedno možemo učiniti da svet u kojem živimo, bude kvalitetnije i lepše mesto za život! Prihvatimo svoj invaliditet, ne odustajmo na prvu prepreku, jer prepreka nam služi da je savladamo i rastemo! Nije samo 3. decembar dan osoba sa invaliditetom, već svakoga dana marljivim radom na sebi, pojedinac će doprineti i prevazići manje izazove, a udrženi možemo i one najveće koji su pred nama, snagom volje!

Detalje pogledajte u video prilogu.

 

Vi ste ovde: Home Obeležen Medjunarodni dan osoba sa invaliditetom i uručeno novo pomagalo